Základy vědy o politice - Danics, Štefan, 1962- (Studijní text, 2009)
Učební text by měl především napomoci studentům VŠERS při studiu předmětu "Základy politologie" a v přípravě ke státní závěrečné zkoušce, ale mohou ho využít i další zájemci, kteří se chtějí seznámit s politologií. Politologie jako věda o politice je jednou z nejmladších společenskovědních disciplín s tím, že jako pedagogická disciplína je dnes vyučována na všech typech vysokých škol, včetně soukromých. Smyslem předkládaného studijního materiálu je postihnout základní problémy vědy o politice.